Bošnjak: Samo Bulajić može zakazati sjednicu, predsjedavajući je dok mu se ne konstatuje ostavka

"Bilo ko drugi ko bi to učinio ulazi u zonu krivične odgovornosti zbog zloupotrebe položaja. Potvrdu za ovakvo tumačenje dobila sam i od relevantnih pravnih stručnjaka"

41065 pregleda 349 reakcija 102 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak saopštila je da jedino sjednicu Skupštine, i sjednicu Kolegijuma može zakazati predsjedavajući Skupštinom, Strahinja Bulajić.

"On je predsjedavajući Skupštinom sve dok mu se na prvoj sjednici Skupštine ne konstatuje ostavka, i sve do tada jedini on ima ovlašćenje da zakaže sjednicu, a bilo ko drugi ko bi to učinio ulazi u zonu krivične odgovornosti zbog zloupotrebe položaja. Potvrdu za ovakvo tumačenje dobila sam i od relevantnih pravnih stručnjaka. Dakle, bez obzira što su moje kolege naslovile meni dopis za sazivanje sjednice Kolegijuma i sjednice Skupštine, ja nisam adresa za to", navela je Bošnjak u saopštenju.

Pozvala je sve političke subjekte "na razum i državničku odgovornost".

"Da iz ove kompleksne političke situacije izađemo kroz široki kosenzus svih političkih aktera, poštujući demokratske principe i izbornu volju građana, jer spuštanje tenzija, mir i stabilnost je nešto što bi nam u ovim izazovnom trenutku trebao da bude svima prioritet", navela je ona.

Bonus video: