Krivokapić nudi prelaznu vladu

"Ujedno, ovaj zahtjev predstavlja sprečavanje neustavnog pristupa - izglasavanja manjinske vlade i time obezbjeđuje mir, sigurnost i pomirenje, kao i očuvanje demokratskih tekovina"

69704 pregleda 475 reakcija 137 komentar(a)
Krivokapić u Skupštini, Foto: Luka Zeković
Krivokapić u Skupštini, Foto: Luka Zeković

Premijer Zdravko Krivokapić zatražio je od predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića da za 5. jun zakaže sjednicu Skupštine, na kojoj bi se birala prelazna vlada, saznaju "Vijesti".

U obrazloženju, Krivokapić navodi da su "sve većinske partije u Skupštini zahtijevale da se prelaznom vladom riješi politička kriza u Crnoj Gori".

"Jedino demokratsko rješenje za izlazak iz političke krize su vanredni parlamentarni izbori koje bi pripremila prelazna vlada. Ujedno, ovaj zahtjev predstavlja sprečavanje neustavnog pristupa - izglasavanja manjinske vlade i time obezbjeđuje mir, sigurnost i pomirenje, kao i očuvanje demokratskih tekovina", naveo je Krivokapić u obrazloženju.

Šef poslaničkog kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar ranije danas kazao je da je 46 poslanika u Skupštini odlučilo da sazove sjednicu parlamenta, na kojoj će se birati nova vlada i predsjednik Skupštine, za četvrtak 28. april na Cetinju.

Sjednicom će, kako je kazao, predsjedavati potpredsjednik parlamenta Ervin Ibrahimović, jer potpredsjednika Branka Bošnjak (PzP) nije željela da zakaže sjednicu.

Bonus video: