Klarić: Neću učestvovati u pripremi i održavanju sjednice Skupštine koja ne bi bila sazvana u skladu sa Poslovnikom

"Niti jedan poslanik u Skupštini Crne Gore ne može zahtijevati od generalnog sekretara Skupštine da preduzima mjere i radnje koje nijesu u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore"

36609 pregleda 440 reakcija 74 komentar(a)
Klarić, Foto: Skupstina.me
Klarić, Foto: Skupstina.me

Generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić saopštio je da neće podnijeti ostavku na tu funkciju.

Kako je naveo u saopštenju zato "ne postoji niti jedan razlog".

On je reagovao na izjavu šefa Poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloša Konatar koji je kazao da očekuje da će se Klarić u vezi sa zahtjevom 46 poslanika i poslanica za sazivanje sjednice Skupštine Crne Gore ponašati profesionalno, ili će pak podnijeti ostavku na funkciju generalnog sekretara

"Poštovani poslaniče Konatar, Vašom danas datom izjavom za medije iskazali ste očekivanje da ću se u vezi sa zahtjevom 46 poslanika i poslanica za sazivanje sjednice Skupštine Crne Gore ponašati profesionalno, ili ću pak podnijeti ostavku na funkciju generalnog sekretara 27. Saziva Skupštine Crne Gore. S tim u vezi, ukazujem Vam da sam funkciju generalnog sekretara Skupštine obavljao profesionalno, uvijek u skladu sa Poslovnikom Skupštine i Ustavom Crne Gore, i da ću tako raditi i ubuduće dok se budem nalazio na toj funkciji. Poštovanje tih principa, obavezuje me da ne učestvujem u aktivnostima na pripremi i održavanju sjednice Skupštine Crne Gore koja ne bi bila sazvana u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore", naveo je Klarić.

Dodaje i da "niti jedan poslanik u Skupštini Crne Gore ne može zahtijevati od generalnog sekretara Skupštine da preduzima mjere i radnje koje nijesu u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore".

"Ostavku na funkciju generalnog sekretara Skupštine neću podnijeti, jer ne postoji niti jedan razlog za to", zaključio je Klarić.

Bonus video: