Vlada razriješila Vukšića

Zbog dodatnih konsultacija odloženo glasanje o predlogu za imenovanje v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost

34052 pregleda 50 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici razriješila Dejana Vukšića dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Glasanje o predlogu za imenovanje v.d. direktora ANB-a odloženo je na par sati, nakon što su ministri pravde i finansija Marko Kovač i Aleksandar Damjanović tražili dodatne konsultacije.

"Nemam ništa protiv da imamo dodatne konsultacije, po bilo kojoj tački, ali mislim da ćemo doći na isto... Čini mi se da nećemo imati velikih razlika, čak i ako obavimo dodatne konsultacije", kazao je Abazović.

Rekao je da je nakon toga potrebno odmah glasati, elektronskim putem.

"Danas ćemo da biramo Vijeće za nacionalnu bezbjednost, koje podrazumijeva tačno lica koja popunjavaju po funkciji Vijeće. Mislim da je jako dobro da se institucionalno zaokružimo kao Vlada, kako bi sve institucije mogle da rade u punom kapacitetu", dodao je premijer.

Abazović je rekao da je imao dobar i profesionalan odnos sa Vukšićem i da je zadovoljan rezultatima Agencije.

"Uvijek u svakoj instituciji postoji prostor da se radi bolje i u tom kontekstu nemam nikakvu primjedbu. Nova Vlada podrazumijeva imenovanja novih ljudi, koji nose svoj krst, odgovornost, svoje profesionalne obaveze, naša namjera je da se u tome snađu što bolje i spreman sam da obrazložim predlog za v.d. direktora", dodao je premijer.

Bonus video: