Baranin: Nakon molbe da zaobiđu članove uže porodice, aktivisti Demokrata sami otvarali vrata i ubacivali materijal

"Takav postupak izazvao je moju reakciju što je javnost vidjela na video snimcima koje sam ja lično prezentovao javnosti"

8137 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Član Socijalističke narodne partije (SNP) Marko Baranin reagovao je na jučerašnje navode Demokratske Crne Gore, poručivši da je od strane te partije označen kao "vinovnik nereda", kao i da su aktivisti Demokrata sami otvorili vrata i ubacili materijal u kuću, bez kucanja na vrata teško bolesnog člana njegove najuže porodice.

U demantu, Baranin navodi da je zamolio lokalne funkcionere i aktiviste Demokrata da prilikom dijeljenja propagandnog materijala zaobiđu najuže članove njegove porodice, "a posebno kuću mog djeda od 90 godina, čiji sin, a moj ujak, leži u bolnici već duži vremenski period."

"Moja molba nije naišla na njihovo razumijevanje, već su aktivisti (pristigli iz drugih gradova) sami otvorili vrata i ubacili materijal u kuću, bez kucanja na vrata teško bolesnog člana moje najuže porodice. Takav postupak izazvao je moju reakciju što je javnost vidjela na video snimcima koje sam ja lično prezentovao javnosti", saopštio je Baranin.

Baranin u saopštenju "odlučno" demantuje sve navode saopštene od strane PRES službe Demokrata Crne Gore u kojem ga optužuju za "mafijaško i kabadahijsko ponašanje, navodeći da sam “bezbjednosno interesantno lice”.

On je kao dokaz za svoje tvrdnje priložio i fotografije uvjerenja nadležnih organa da protiv njega nije vođen ni krivični ni prekršajni postupak.

"Zarad bratskih, kumovskih i prijateljskih odnosa koje moja porodica i ja decenijama njegujemo na Žabljaku, ovim završavam svaku polemiku po ovom pitanju i pozivam sve sugrađane da političke razlike i različite stavove ispoljavamo na demokratski i dostojanstven način. Takođe, želim da naglasim da moj otac koga Demokrate prozivaju svojim saopštenjem, nema nikve veze sa ovim slučajem i ne nalazi se na Žabljaku. Moja reakcija je izazvana isključivo nekorektnim ponašanjem aktivista Demokrata koji su nakon niza upozorenja nastavili sa dijeljenjem propagandnog materijala na kuću moje najuže porodice", zaključuje Baranin u saopštenju.

Bonus video: