Abazović sa Piculom: Za Crnu Goru važno da EU prepoznaje svaki pozitivan korak i da nam daje vjetar u leđa

Abazović je poručio da Vlada u saradnji sa Skupštinom želi da intenzivira politički dijalog, umanji polarizaciju u društvu i postigne široki politički konsenzus radi deblokade pravosudnih institucija

2858 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Kabinet predsjednika Vlade
Foto: Kabinet predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se u Briselu sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, Abazović je poručio da Vlada u saradnji sa Skupštinom želi da intenzivira politički dijalog, umanji polarizaciju u društvu i postigne široki politički konsenzus radi deblokade pravosudnih institucija. Picula je, kako navode, istakao da Evropski parlement pruža snažnu podršku crnogorskom putu u EU i da ima visoka očekivanja u sprovođenju reformi. U saopštenju piše da je Abazović naglasio da Vlada kreće u "vidljive i kredibilne reforme na unutrašnjem planu koje će za efekat imati pozitivnu transformaciju našeg društva, ali i omogućiti brži evropski put Crne Gore, uvjereni da će se to na kraju znati vrednovati." „Za Crnu Goru je važno da EU prepoznaje svaki pozitivan korak i da nam daje vjetar u leđa“, poručio je Abazović. On je naznačio da "imajući u vidu da dvije trećine građana želi vidjeti u EU i da u državi postoji široki politički konsenzus po tom osnovu, Crna Gora visoko vrednuje nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana."

Bonus video: