Dogovorena vlast u Ulcinju: Bajraktari gradonačelnik, Forci mjesto predsjednika Skupštine

Poslije duže vremena u opozicione klupe seli se koalicija DUA-DSCG i DPS. Njima će društvo praviti i Demokrate

33276 pregleda 46 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Koalicija Za novi početak (URA, DP Fatmira Đeke, SD, SDP i AA) i Forca, dogovorili su kasno sinoć vlast u Ulcinju, potvrđeno je Vijestima iz Force i Ure.

Prema tom dogovoru, URA i Forca imaće iz svojih redova predsjednike Opštine i Skupštine, po principu rotacije na dvije godine.

Novi predsjednik Opštine, koji će naslijediti Aleksandra Dabovića(DPS), u narednom dvogodišnjem periodu biće Omer Bajraktari (URA) aktuelni koordinator Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom za opštine Ulcinj i Bar.

Forca će kako saznajemo, vjerovatno danas odlučiti koga će imenovati za funkcija predsjednika lokalnog parlamenta u naredne dvije godine, koju je do sada obavljao Hadži Sulejmani (DP).

„Koalicioni sporazum biće potpisan naknadano kada dvije strane dogovore i ostale pojedinosti“, rečeneo je Vijestima iz URA.

Poslije duže vremena u opozicione klupe seli se koalicija DUA-DSCG i DPS. Njima će društvo praviti i Demokrate.

Na izborima 27.marta, Koalicija za novi početak osvojila je 14 mandata, DPS i BS šest koliko i DUA i DSCG, Forca pet i Demokrate dva. Ulcinjski parlamnet broji 33 odbornika a nova vladajuća većina imaće 19.

Sjednica loklanog parlamenta na kojoj će biti potvrđeni mandati odbornicima i vjerovatno biti biran novi predsjednik SO, zakazana je za 25.maj.

Bonus video: