Đukanović o događajima na Cetinju: Ako se utvrdi da je neko izvana imao komandu - to je izdaja

"Potrebno utvrditi odgovornost za te događaje - i kako je mijenjan komandni lanac u policiji"

21617 pregleda 54 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je "da stoji na istom stanovištu" da je potrebno utvrditi odgovornost svih aktera tokom događaja na Cetinju 4. i 5. septembra 2021. godine.

Manje je važno, kako je rekao, ustanoviti šta je koji policijski funkcioner radio toga dana, već je važno da se ustanovi kako je te noći mijenjan lanac komandovanja nad policijom.

"Jer ako se moglo dogoditi da je neko sa adresa izvan Crne Gore preuzeo komandu nad djelovima policije Crne Gore, onda to ne smije proći nekažnjeno jer je to prećutkivanje izdaje", rekao je Đukanović odgovarajući na pitanja novinara na godišnoj konferenciji za medije.

Na pitanje da li je saglasan sa ocjenom premijera Dritana Abazovića da niko ne može da bude zadovoljan onim što se desilo na Cetinju, odgovorio je da nema pravo na ponos nijedan predstavnik državnih organa Crne Gore.

"Bio sam tu jer sam smatrao da mi je tu mjesto, a ono što je tada urađeno sam vidio kao neodgovorno ponašanje, prije svega crnogorske Vlade i određenih crnogorskih organa koji su, u želji da izađu u susret određenim društvenim subjektima Crne Gore sa sjedištem izvan naše države, brutalno, neodmjereno i nezakonito upotrijebili sredstva prinude i silu protiv slobodnih građana... Građani znaju zašto su tu bili, davao im ja za pravo ili ne, ali država Crna Gora, tačnije njena Vlada u tom smislu nije položila ispit".

Istakao je da "ako se utvrdi da je neko izvana imao komandu - to je izdaja".

"I za to mora da se odgovara", poručio je Đukanović.

Bonus video: