DPS Ulcinj: Sulejmani nezakonito zakazao nastavak sjednice SO, skandalozno kršenje procedure

Iz DPS Ulcinj su poručili da "neće učestvovati u radu ovakve nezakonite sjednice SO Ulcinj"

3767 pregleda 3 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Ulcinj saopštio je da je na današnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) Ulcinj, došlo do skandaloznog kršenja procedure kojim se namjerava na nezakonit način izabrati nova gradska uprava.

"Naime, današnju konstitutivnu sjednica SO Ulcinj, zakazala je, i njome predsjedavala - kako je i Poslovnikom predviđeno, najstarija odbornica (DUA). Poslije verifikacije mandata data je pauza dok se ne zakaže termin za nastavak sjednice i zakazan kolegijum za sjutra sa ciljem dogovora oko daljeg načina rada. Nakon toga, ničim izazvan, potpuno nezakonito, kršeći sve zakonske procedure, bivši predsjednik Skupštine Haxhi Sulejmani zakazao je nastavak sjednice, očito u namjeri da nova koalicija nastavi onamo gdje je stala na izborni dan lista "Za novi početak", kada je brutalnom zloupotrebom državnog aparata nastojala doći do apsolutne većine u čemu je i osujećena", ističe se u saopštenju DPS Ulcinj.

Oni su poručili da "neće učestvovati u radu ovakve nezakonite sjednice SO Ulcinj".

"Obavještavamo javnost da ćemo institucionalno pokrenuti pitanje legalnosti izbora novih čelnika gradske uprave", kazali su iz DPS Ulcinj.

Skupština opštine (SO Ulcinj) danas je verifikovala mandate odbornicima u skladu sa rezultatima lokalnih izbora održanim 27. marta, ali nije izabrala predsjednika.

Iz Građanskog pokreta URA Ulcinj je saopšteno da je nastavak konstitutivne sjednice SO Ulcinj zakazan za sjutra (četvrtak 26. jun) 11 časova, te da će na sjednici biti izabran novi predsjednici SO Ulcinj i Opštine Ulcinj.

Bonus video: