Šehović: Abazović ne smije i ne može preuzeti obaveze povodom Otvorenog Balkana

"Ako mu je baš stalo da vidi Vučića, a jeste, jer bez njegove podrške ne bi ni bilo Abazovićeve manjinske vlade, to može zvanično uraditi mimo Ohrida", kazao je lider SD-a

10933 pregleda 38 komentar(a)
Šehović, Foto: Luka Zeković
Šehović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović prokomentarisao je nedavnu izjavu premijera Dritana Abazovića da će prisustvovati samitu regionalne inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu, rekavši da predsjednik Vlade obaveze povodom te inicijative, u ime države, niti može, niti smije preuzeti.

Predsjednik Vlade prije dva dana rekao je da nije dobio "ubjeđenje i argumentaciju" u vezi te inicijative koja bi bila suprotna interesima Crne Gore, već naprotiv.

"Samit 'Otvoreni Balkan' nije trka Formule 1, pa da Abazović može, uprkos tome što Crna Gora nije članica, da pođe tek tako na sastanak, samo da bi ispunio još jedan 'dječački san'. Ili se dodvorio nekom. Obaveze u ime Crne Gore niti može, niti smije preuzeti, iako je vjerovatno obećao da hoće. Ako mu je baš stalo da vidi Vučića, a jeste, jer bez njegove podrške ne bi ni bilo Abazovićeve manjinske vlade, to može zvanično uraditi mimo Ohrida. A može i tajno, kako to inače radije sa njim čini. Ne bi mu bilo prvi put. Ni sa njim, ni sa obavještajcima anti-NATO država", napisao je Šehović na Tviteru.

Potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je ranije danas da Otvoreni Balkan nema njegovu, niti blanko podršku Bošnjačke stranke, ni u Vladi ni u Skupštini.

Bonus video: