Ardijan Mavrić na čelu ulcinjske Skupštine

U sali su bili odbornici novouspostavljene većine, Koalicije za novi početak (URA, DP, SD, SDP i AA), Force i Demokrata

23646 pregleda 10 komentar(a)
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Biljana Matijašević
Ulcinj (Ilustracija), Foto: Biljana Matijašević

Ardijan Mavrić (Forca) novi je predsjednik SO Ulcinj. Na tu funkciju Mavrić je izabran danas jednoglasno, tajnim glasanjem, budući da je imao protivkandidata iz redova DPS Ivanu Jančić Popović.

Glasanju nijesu prisustvovali odbornici DUA, DSCG, DPS i BS. U sali su bili odbornici novouspostavljene većine, Koalicije za novi početak (URA, DP, SD, SDP i AA), Force i Demokrata.

Tajno glasanje nadgledala je komisija u sastavu Arijan Murati (URA), Arbin Čaprići (Forca) i Bojan Ćetković (Demokrate).

Prethodno, predsjedavajući Mehmed Zenka (DUA), nakon što je usvojen dnevni red, dao je pauzu do ponedjeljka kako bi bila formirana komisija koja bi pratila tajno glasanje. On je potom zajedno sa svojim odbornicima i odbornicima DPS, napustio skupštinsku salu.

Do izbora Mavrića, sjednicom je predsjedevao naredni najstariji odbornik Genci Nimanbegu (Forca).

Mavrić je u svečanom govoru predstavio važne razvojne projekte koji su počeli i uskoro bi trebalo da budu realizovani, počev od graničnog prelaza Skje-Zoganje, mosta preko rijeke Bojane, inovacionog centra, Univerziteta u Ulcinju i Kancelarije za saradnju sa dijasporom.

Ardijan Mavrić je diplomirao kompjuterske nauke 2005. godine i član je Nove Demokratske Snage FORCA od njenog osnivanja.

U više mandata je odbornik u Skupštini opštine Ulcinj, od 2014-2016. godine obavljao je funkciju potpredsjednika Opštine i bio je na čelu kluba odbornika Force od 2016. do 2018. godine.

Između ostalih, bio je i savjetnik potpredsjednika Skupštine Crne Gore Gencija Nimanbegua i direktor direktorata pri Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Bonus video: