Šćepanović izabrana za predsjednicu Opštine Kolašin

Istovremeno, konstatovan je prestanak mandata dvojici potpredsjednika Opštine, Bojanu Kuburović i Danilu Medenici

19348 pregleda 39 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Glasovima vladajuće većine Skupštine opštine (SO) Kolašin Marta Šćepanović, poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) izabrana je za predsjednicu Opštine Kolašin.

Prije toga, konstatovan je prestanak mandata Milosavu Bulatoviću, koji je do sada bio na toj funkciji.

Bulatović je podnio ostavku, nakon što je pravosnažnom presudom osuđen na uslovnu kaznu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Istovremeno, konstatovan je prestanak mandata dvojici potpredsjednika Opštine, Bojanu Kuburović i Danilu Medenici.

Šćepanović je diplomirala na Pravnom fakultetu u Podgorici 2004 godine. Od 2007. do 2010. Godine bila je sekretarka za inspekcijske poslove i načelnica Komunalne policije u kolašinskoj lokalnoj upravi, a dvije godine nakon toga glavna administratorka.

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore, već 10 godina. Bila je predsjednica Zakonodavnog odbora, članica Odbora za bezbijednost i Administrativnog odbora i članica stalne delegacije pri Interparlamentarnoj uniji.

Šćepanović je druga žena, koja je dobila priliku da bude na čelu lokalne izvršne vlasti u Kolašinu. Prije nje, to je bila, od 2014 do 2018 godine Željka Vuksanović iz Socijaldemokratske partije (SDP).

”Vrijeme je da okrenemo novi list u razvoju kolašinske opštine, zasnovanom na novim idejama, inovacijama, posvećenom radu, entuzijazmu i energiji mladih i svih zaposlenih u lokalnoj administraciji i gradskim službama, sve to uz jedan novi, moderniji pristup organizaciji posla u cilju kreiranja efikasne, decentralizovane, depolitizovane, profesionalne, odgovorne i ka građanima orjentisane lokalne samouprave”, kazala je novoizabrana predsjednica.

Kako je rekla, period koji dolazi “lokalna uprava iskoristiće za bolju i intenzivniju komunikaciju sa građanima”. Š”ćešanović je najavila građanski sat "Otvoreno sa Opštinom"”.

“U okviru tog vremna svakog četvrtka u podne, okupljaćemo se u cilju uključivanja građana u proces donošenja odluka podizanja svijesti o aktivnostima koje realizujemo na teritoriji kolašinske opštine. Pravo je građana da nas pitaju, a naša dužnost i obaveza da ih čujemo i odgovorimo na sva pitanja građana koja se tiču njihovog kvaliteta života, svjesni da taj kvalitet u najvećoj mjeri zavisi od nivoa usluga koje im pružamo”, obećala je predsjednica.

Promjene će, kaže ona, vrlo brzo biti vidljive na svakom koraku. Obećala je grad čistiji, bezbjedniji od pasa lutalica, uređenije zelene površine sa novim sadržajima za djecu, obnovljene fasade i gradski mobilijar, bogatija ponuda tokom ljetnje sezone.

Prema riječima Šćepanović, još intenzivnije biće nastavljena modernizaciju saobraćajne, komunalne i sportske infrastrukture.

“Visoko na agendi, biće nam obilazak seoskih škola, kako bi se prije početka nove školske godine, upoznali sa stanjem u kojem se nalazi školska infrastruktura, uz nastojanje da im uz podršku investitora, doniramo potrebnu školsku opremu i rekvizite. Posebnu pažnju ovog ljeta posvetićemo kulturnim manifestacijama i organizaciji novih, ali i nekih starih kampova i festivala, koji su etablirali Kolašin u, po mnogo čemu, jedinstvenu turističku destinaciju.Kao žena, njegujem poseban senzibilitet prema stimulisanju i razvoju ženskog preduzetništva”, obećala je, između ostalog, Šćepanović.

Bonus video: