"uprava za katastar i imovinu donijela odgovarajuća rješenja"

MUP: Zamrznute 44 nekretnine 34 ruska državljana kojima su uvedene sankcije

Iz MUP-a navode da su na "liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije" danas napravili "prvi korak"

22421 pregleda 61 komentar(a)
Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, Foto: MUP
Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da su zamrznute 44 nekretnine 34 ruska državljana kojima su prethodno uvedene sankcije.

U saopštenju, iz MUP-a navode da su na "liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije" danas napravili "prvi korak".

"Za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rješenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim licima", navodi se u saopštenju.

Zaključuju da Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem Odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera i da "samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom Direktoratu Evropske Komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucija ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo."