Pribilović: U žaru revanšizma prema DPS prethodna vlast je proganjala investitore, zatvoreni Sveti Stefan je posljedica

Po njenim riječima "bivši resorni ministar, Jakov Milatović, pravdajući se, u pokušaju iznalaženja izgovora za uništavanje najreprezentativnijeg dijela crnogorske obale pokušao je obmanama svaliti krivicu na drugog"

4614 pregleda 18 komentar(a)
Pribilović, Foto: Boris Pejović
Pribilović, Foto: Boris Pejović

U žaru revanšizma prema DPS prethodna vlast proganjala je investitore, a zatvoreni Sveti Stefan je posljedica takvog činjenja, saopštila je danas Suzana Pribilović, poslanica DPS (Demokratska partija socijalista) u Skupštini Crne Gore.

"Samo neodgovorna i nedobronamjerna vlast, što je bio sinonim za prethodnu, mogla je da učini da biser crnogorske obale Sveti Stefan bude prošle sezone zatvoren, ali i da proizvede tako katastrofalne efekte da se i ove godine susrijećemo sa istim problemom. Samo režim opsjednut revanšizmom i pokušajem da se i proganjanjem uglednih investitora sveti DPS-ovoj vlasti, mogao je tako bezobzirno da se odnosi prema najuspješnijim razvojnim projektima iz oblasti turizma koje je Crna Gora imala", istakla je Pribilović u saopštenju koje je dostavio DPS.

Povezani članci

04. Jun 2022.

„Sveti Stefan” zatvoren, plaže neuređene

Ona je dodala da je "već drugu godinu za redom dragulj našeg turizma zaključan".

"Naravno, na taj način se ovom najreprezentativnijem dijelu crnogorske turističke ponude, ali i samoj Crnoj Gori nanosi nemjerljiva šteta. Podsjetimo da je usljed namjernih opstrukcija koju je forsirala Krivokapićeva vlada, kao i pobunjivačkih i populističkih aktivnosti pojedinaca, od kojih se posebno isticao predsjednik lokalnog ogranka URE, Kraljičina plaža pretvorena u ruglo i vašarište. Na najljepšem dijelu naše obale, umjesto dolaska turista sa emitivnih turističkih destinacija i svjetski prepoznatljive usluge, kuvao se pasulj, pravio roštilj, širio tepih uz ostalu šarenoliku ponudu adekvatnu i svojstvenu periodu devedesetih godina prošlog vijeka", rekla je Pribilović.

Po njenim riječima "bivši resorni ministar, Jakov Milatović, pravdajući se, u pokušaju iznalaženja izgovora za uništavanje najreprezentativnijeg dijela crnogorske obale pokušao je obmanama svaliti krivicu na drugog".

"Zato što je uhvaćen u laži, Milatović je od zakupca ostrva dobio veoma jasan i nedvosmislen odgovor, koji bi svakog posramio sem onog koji nema obraza. Sve u svemu, sada crnogorskim građanima ostaje samo da čekaju rasplet situacije u ovom slučaju koji je došao do arbitražnog suda u Londonu. "Ekspert", trenutno na državnom budžetu, doveo je građane do situacije da iz njihovih džepova bude naplaćena šteta od 13,2 miliona eura nadoknade, u arbitraži uz 100 miliona eura odštetnog zahtjeva koje zakupac traži od države Crne Gore. Ovo je samo još jedan od mnoštva dokaza da je u godinu i po dana trajanja 42. vlade, Crna Gora u svim sferama, političke, ekonomske, društvene i svake druge stvarnosti, doživjela totalno posrnuće. Dugo će vremena biti potrebno da se saniraju posljedice rada "oslobodilaca" koji su se nadojeni revanšizmom i mržnjom, prema prethodnoj vlasti i dobro potrudili da nas oslobode investitora i na taj način ugroze ekonomiju države", poručila je poslanica DPS.

Pribilović je kazala da "gubitak investitora i tjeranje onih tada postojećih doveli su u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu i sasvim sigurno ozbiljno poljuljali taj njen nekadašnji mukotrpno i godinama stican status, što je u konačnom i ugrozilo njenu dalju poziciju u budućnosti kao elitne destinacije".

"Rezultat prethodne vlasti oslikava upravo Sveti Stefan, jer je on pravi primjer činjenja i vladavine onih koji su satrli čak i najbolje i najljepše što Crna Gora ima", zaključila je Pribilović.

Bonus video: