SNP: Ponovni izbor Vukićevića za predsjednika Opštine Žabljak svojevrstan puč DPS-a i SD-a

"Vjerovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbijede makar funkcije predsjednika opština tamo gdje imaju većinu", kazali su iz SNP-a

14736 pregleda 24 komentar(a)
Vukićević, Foto: Boris Pejović
Vukićević, Foto: Boris Pejović

Socijalistička narodna partija Crne Gore osudila je današnji izbor dosadašnjeg predsjednika Opštine Žabljak Veselina Vukićevća koji je izabran ponovo na tu funkciju.

Iz te partije su to ocijenili kao "svojevrsni puč" koji su nad građanima izvršili Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokrate (SD), a tvrde da su to uradili "mimo zakona, Ustava i narodne volje".

"Naime, pod izgovorom hitnosti, zakazali su sjednicu Skupštine opštine Žabljak u 15 sati, bez predloženog dnevnog reda i glasovima većine, odbornika DPS i SD, za četiri godine produžili mandat dosadašnjem predsjedniku opštine Vukićeviću", saopštili su oni.

Napomenuli su da su izbori na Žabljaku koji su trebali biti održani u maju, odloženi do oktobra mjeseca u paketu sa ostalim opštinama, "tako da je sadašnja lokalna vlast u svojevrsnom tehničkom mandatu i nema mogućnost da donosi ovako važne odluke".

"O čemu se radi, nije nam poznato, samo pretpostavljamo da je ovo jedna od novih “igara” DPS-a i Socijaldemokrata, pa postoji bojazan da sličan scenario ne pripremaju i za ostale crnogorske opštine. Vjerovatno iz straha od rezultata predstojećih izbora, pokušavaju da na ovaj način obezbijede makar funkcije predsjednika opština tamo gdje imaju većinu", kazali su iz SNP-a.

Oni su "upozorili gospodu iz DPS-a i SD-a da im ovakav scenario neće proći jer postoje sudovi i pravni propisi koji će ih u tome onemogućiti".

"Odbornici SNP su, naravno, bili protiv ovakve odluke SO Žabljak a potvrdu našeg ispravnog stava daće, sigurni smo, najprije građani na predstojećim izborima ali i nadležni sudski organi kojima se namjeravamo obratiti ovim povodom", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: