Adžić: Uklanjanje zastave za zgrade Opštine Nikšić nepotrebna politička igra

Ministar je kazao da smatra da Crna Gora ima najljepšu zastavu i volio bi da je vide na svakom prikladnom mjestu, bilo gdje

8609 pregleda 21 komentar(a)
Adžić, Foto: Screenshot/Youtube
Adžić, Foto: Screenshot/Youtube

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ocijenio je da je uklanjanje zastave sa zgrade Opštine Nikšić vid političke igre i nastavak dešavanja iz prethodnih 30 godina.

"Smatram to apsolutno nepotrebim i jednim vidom političke igre koja je nastavak dešavanja prethodnih 30 godina. Gledam to kao skretanje sa životnih problema, kao nemogućnost da se iznađu neke teme od životnog značaja, već nas konstantno guraju u vještački izazvane podjele", rekao je Adžić, odgovarajući na pitanje Dragutina Papovića (DPS) koji je tražio stav ministra o nedavnom uklanjanju zastave sa zgrade Opštine Nikšić.

Adžić je kazao da smatra da Crna Gora ima najljepšu zastavu i volio bi da je vide na svakom prikladnom mjestu, bilo gdje.

Ističe da zastavu Crne Gore treba isticati u skladu sa Zakonom o državnim simbolima.

Papović je rekao da je vlast u Nikšiću formirana "na talasu podrške Aleksandra Vučića i da ne vidi ništa državno u skidanju zastave sa zgrade Opštine Nikšić".

"To nije radio nijedan okupator u istoriji Crne Gore", kazao je Papović.

Reagovala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović koja je rekla da je neprihvatljivo da se bilo koja lokalna vlast dovodi u kontekst okupatorske.

Ona je izrekla opomenu Papoviću nakon što je on odgovorio da ne misli da je vlast u Nikšiću okupatorska, "nego da je gora od okupatorske".

Iz lokalne uprave u Nikšiću su početkom mjeseca kazali da je zastava uklonjena po nalogu Sekretarijata za inspekcijski nadzor, jer je postavljena suprotno Zakonu o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

„Nakon izvršene redovne inspekcijske kontrole od strane komunalnog inspektora pomenutog Sekretarijata, polazeći od utvrđenog činjeničnog stanja a na osnovu člana 36 Zakona o inspekcijskom nadzoru, Opštini Nikšić je naloženo da otkloni nepravilnosti u odnosu na predmetni nacionalni simbol – zastavu, na način što će istu ukloniti“, navodi se u saopštenju Opštine Nikšić.

Bonus video: