Abazović: Sjutra ću se vidjeti s patrijarhom, DPS i SDP bili upoznati s tekstom ugovora

Kabinet premijera juče je saopštio da su radne grupe usaglasile u načelu radnu verziju Temeljnog ugovora između Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC)

30316 pregleda 45 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Od specijalnog izvještača "Vijesti" iz Beograda

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je "agenda prilikom posjete Beogradu vrlo intenzivna".

"Sjutra ću se vidjeti s patrijarhom (SPC), na jednom kratkom sastanku, sa zadovoljstvom. Cilje je da se vidimo sa što više ljudi", rekao je Abazović.

Kabinet premijera juče je saopštio da su radne grupe usaglasile u načelu radnu verziju Temeljnog ugovora između Vlade i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Abazović je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje o temeljnom ugovoru kazao da je on premijer "koji vodi evropsku i sekularnu državu".

"Sve vjerske zajednice imaće jednak tretman. Tu smo da svako otvoreno pitanje riješimo u skladu s Ustavom i zakonom. Predstavnici DPS i SDP bili su upoznati s tekstom temeljnog ugovora i nisu imali primjedbe na normativni dio. Ukoliko žele da preduzmu nešto u skladu sa svojim ovlašćenjima - premijer nema ništa protiv. Mislim da je predloženi tekst u skladu s Ustavom i zakonima. Ova Vlada će to pitanje riješiti. Tu smo da vodimo evropsku i sekularnu državu", rekao je Abazović.

Bonus video: