Abazović sa Dačićem: Odnosi Crne Gore i Srbije su od suštinske važnosti za države, građane, ali i za stabilnost regiona

Dačić i Abazović su razgovarali i o mogućnostima saradnje na raznim poljima i izrazili su spremnost da rade na podizanju bilateralnih odnosa na najviši mogući nivo

11849 pregleda 9 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC
Sa sastanka, Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na sastanku sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem u Beogradu da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju ukupnih odnosa dvije zemlje, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, saopštila je Skupština Srbije.

Abazović, koji se ranije danas odvojeno sastao i sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Beogradu, navodeći da je kod svih zvaničnika naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saradnju, piše u saopštenju.

On je rekao da su dobri odnosi Crne Gore i Srbije od suštinske važnosti za dvije države i njihove građane, ali i za stabilnost čitavog regiona, navodi se.

Dačić je kazao, kako se navodi, da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svjedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je Abazović posjetio od stupanja na dužnost premijera prije dva mjeseca.

Predsjednik Skupštine Srbije je izrazio nadu da će unapređenje bilateralnih odnosa biti realizovano i kroz parlamentarnu dimenziju i kroz posjete predsjednika parlamenata i bliže kontakte poslaničkih grupa prijateljstava, navodi se.

Dačić i Abazović su razgovarali i o mogućnostima saradnje na raznim poljima i izrazili su spremnost da rade na podizanju bilateralnih odnosa na najviši mogući nivo, dodaje se.

Bonus video: