Jovanić razriješen sa mjesta predsjednika Privrednog suda, Bulatović izabran za sudiju

Sudski savjet, kako navode, izmijenio je Plan slobodnih sudijskih mjesta i donio odluku da se raspiše javni oglas za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore, kao i odluku da se raspiše oglas za dobrovoljno trajno raspoređivanje jednog sudije u Osnovni sud u Nikšić

33995 pregleda 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Sudski savjet je saopštio da je na dvadesetoj sjednici donio odluku da se za sudiju Privrednog suda Crne Gore izabere Vladimir Bulatović, dosadašnji sudija Osnovnog suda u Nikšiću.

"Savjet je razmatrao predlog za razrješenje sudije Blaža Jovanića od dužnosti predsjednika Privrednog suda, koji je podnio predsjednik Apelacionog suda Crne Gore Mušika Dujović. Odlukom Sudskog savjeta od 18.05.2022.godine, predsjednik Privrednog suda je privremeno udaljen od dužnosti sudije do okončanja krivičnog postupka koji je od strane Specijalnog državnog tužilaštva pokrenut protiv njega", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se Članom 126 tačka 10 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama predviđa da će se predsjednik suda razriješiti, između ostalog, ako je privremeno udaljen od dužnosti sudije, dok član 127 istog zakona predviđa da predlog za razrješenje predsjednika suda može podnijeti predsjednik neposredno višeg suda i predsjednik Vrhovnog suda.

"Savjet je na osnovu člana 126 tačka 10 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama donio Odluku da se sudija Blažo Jovanić razriješi od dužnosti predsjednika Privrednog suda Crne Gore", konstatuje se u saopštenju.

Sudski savjet, kako navode, izmijenio je Plan slobodnih sudijskih mjesta i donio odluku da se raspiše javni oglas za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore, kao i odluku da se raspiše oglas za dobrovoljno trajno raspoređivanje jednog sudije u Osnovni sud u Nikšić.

Bonus video: