SD: Da imamo odgovornu Vladu i premijera Vulin bi dobio odgovor kakav zaslužuje

"Sve ovo je još jedna potvrda da treba odsvirati kraj 43. Vladi i signal onima koji je još uvijek "drže u životu" da podrže našu i inicijativu i da joj zajedno uskratimo podršku"

8894 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su da su nakon "istorijske" posjete premijera Dritana Abazovića Srbiji i "resetovanja" odnosa, stigli i "konkretni rezultati posjete".

"Najprizemnije su izvrijeđani poslanici crnogorskog parlamenta, u koje spada i 41 poslanik aktuelne parlamentarne većine koja broji 46, zbog odnosa prema jednom civilizacijskom pitanju kakav je genocid u Srebrenici. Pritom se služeći brutalnim neistinama, o čemu se svako ko pročita pomenutu rezoluciju može uvjeriti. Da imamo državno odgovornu Vladu i premijera, koji štite interes ove a ne tuđe države, ovakvi opskurni tipovi u liku Aleksandra Vulina, trenutno glavnog Vučićevog trbuhozborca, a nekadašnjeg glasnogovornika Mire Marković, bi dobili odgovor naše države kakav zaslužuju", navodi se u saopštenju SD-a.

U toj partiji ocjenjuju i da se "Abazović iz petnih žila trudi da postane Vulin umjesto Vulina".

"Ne bi nas iznenadilo da nakon ovoga uputi izvinjenje vlastima u Srbiji, kojima inače od starta služi, zbog toga što su maltretirali naše parlamentarce. Građani, u konačnom, iz prve ruke mogu vidjeti kako bi u praksi funkcionisao Otvoreni Balkan, i kako izgleda ta "sloboda" kretanja, o kojoj crnogorski Vulin u liku Abazovića govori. Sve ovo je još jedna potvrda da treba odsvirati kraj 43. Vladi i signal onima koji je još uvijek "drže u životu" da podrže našu i inicijativu i da joj zajedno uskratimo podršku. U suprotnom i sami preuzimaju odgovornost za brukanje države, čemu smo gotovo svakodnevno izloženi", zaključuje se u saopštenju SD-a.

Bonus video: