Raičević ponovo predsjednik Opštine Bar

Raičević je kazao da ne bježi od suda građana, da je spreman u svakom trenutku da testira raspoloženje sugrađana, te da neće ni jednog trenutka praviti bilo kakvu opstrukciju ukoliko podršku na prvim narednim izborima dobije neki drugi kandidat

19940 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Dušan Raičević danas je ponovo izabran za predsjednika Opštine Bar.

Iz Opštine su saopštili da je Raičević izabran na predlog 23 odbornika Skupštine Opštine Bar iz više političkih partija vlasti, ali i opozicije (DPS, SD, SDP, LP, BS i Klub nezavisnih odbornika).

Račević se zahvalio saradnicima, odbornicima i koalicionim partnerima na dosadašnjoj saradnji ali i povjerenju da nastavi sa daljim razvojem grada.

Kako je kazao, ne bježi od suda građana, spreman je da u svakom trenutku testira raspoloženje sugrađana, te da neće ni jednog trenutka praviti bilo kakvu opstrukciju ukoliko podršku na prvim narednim izborima dobije neki drugi kandidat.

"Cilj da naš grad učinimo boljim i kvalitetnijim mjestom za život bili su vodilja i jedini motiv svakog provedenog radnog dana na ovu funkciju u prethodne četiri godine. Upravo smo u ove prethodne četiri godine, sa timom ljudi sa kojima sam sarađivao, posvećeno radili i doprinosili sveukupnom razvoju. Uvjeren sam da smo u tome uspjeli i ponosan na rezultate koje smo postigli. Taj uspjeh još više dobija na značaju jer je ostvaren u vremenima novih i nepoznatih izazova sa kojima se svijet suočio, sa pandemijom Kovid 19. Više od polovine mandata bile su sve, samo ne redovne okolnosti. Sa današanje tačke gledišta, to nas je učinilo jačim da vrijednim radom savladamo sve izazove i ostvarimo uspješne rezultate", poručio je on.

U saopštenju se navodi da je Raičević podsjetio na uspješno realizovane aktivnosti u proteklom periodu u vremenima krize "kada je očuvana i unaprijeđena finansijska stabilnost i kontinuirano uvećavana budžetska sredstva kroz ostvarivanje većih prihoda u rekordnom iznosu", da se taj trend nastavlja i ove godine, a da je dug smanjen za preko 10 miliona.

"U infrastrukturne projekte smo uložili blizu 25 miliona eura iz sopstvenih sredstava, izgradili novu i unaprijedili postojeću infrastrukturu, nove vodovodne sisteme u bezvodnim područjima, izgradili saobraćajnice, nadvožnjak, kružne tokove, obnovili i izgradili lokalnu putnu infrastrukturu, pokrenuli postupke rekonstrukcije regionalnih puteva, posvećeno radili na uređenju javnih površina, novih trgova, parkova, dječijih igrališta a pokrenut je i investicioni ciklus ulaganja u turističke komplekse vrijednosti 200 od miliona eura“ kazao je on.

Raičević je kazao da su sa nivoa lokalne uprave jačali oblast preduzetništva kroz kreiranje linija podrške gdje je plasirano oko 750.000 eura ali i podržali rad NVO i institucija u oblast školstva i socijalnih servisa, ulagali u razvoj poljoprivrede preko pola miliona eura, revitalizovali i valorizovali kulturno-istorijsko nasljeđe i pružili podršku manifestacijskoj i festivalskoj djelatnosti sa uloženih oko dva miliona eura dok je u sportsku infrastrukturu i jačanje položaja sportskih organizacija uloženo oko 4,2 miliona eura.

"Pred nama ostaje još mnogo posla. Svijesni smo izazova, ali nikad odlučniji da nastavimo dalje stazama uspjeha koje smo gradili prethodne četiri godine, uvjereni da ćemo još posvećenije da radimo na unapređenju uslova života svakog našeg sugrađanina i na daljem razvoju našeg Bara", zaključio je Raičević u obraćanju na sjednici Skupštine Opštine.

Bonus video: