URA: Ekipa oko Lazovića preko novoosnovanih kvaziportala crta metu Abazoviću

"Očigledno je da nekome nije u interesu da država postane utočište vladavine prava i da pojedinci ekstremistički elementi na sve načine pokušavaju opstruirati pravdu u Crnoj Gori

5955 pregleda 6 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA osudio je, kako su naveli, "permanentno crtanje mete predsjedniku Građanskog pokreta URA i premijeru Dritanu Abazoviću od strane novoosnovanih kvaziportala".

U saopštenju GP URA, se navodi da ti "kvaziportali", ne navodeći o kojim portalima je riječ, "očigledno zastupaju interese određenih struktura okupljenih oko porodice Lazović koje su se posljednjih dana našle na udaru Specijalnog državnog tužilaštva, a koje svesrdno sponzoriše kompanija "Bemax"".

"Očigledno je da nekome nije u interesu da država postane utočište vladavine prava i da pojedinci ekstremistički elementi na sve načine pokušavaju opstruirati pravdu u Crnoj Gori. Pozivamo nadležne pravosudne organe da se izjasne i otklone dilemu da li bilo pritisaka od strane predsjednika Pokreta URA i Vlade Crne Gore i odbace optužbe koje ovaj kvaziportal neosnovano iznosi", navodi se u saopštenju GP URA.

Dodaju da o tome svjedoče "i brojne prijeteće poruke koje predsjednik Vlade dobija putem društvenih mreža a koje su intenzivirane nakon aktuelnih hapšenja".

"Prioritet rada Građanskog pokreta URA je stvaranje preduslova za nesmetan i samostalan rad pravosudnih organa i izgradnja države koja u svakom momentu treba da bude jača od svih kriminalalnih grupa. Zato će zbog crtanja mete i ugrožavanje sigurnosti predsjedniku Građanskog pokreta URA i predsjedniku Vlade Abazoviću i stvaranja izuzetno negativne i opasne atmosfere koju preko ekstremističkih kvaziportala nakon nedavnog hapšenja osobe koji se terete za kriminalno udruzivanje, a bili su sastavni dio bezbjednosnog sistema Crne Gore, Građanski pokret URA podnijeti prijavu protiv navedenog kvaziportala kako bi osujetile zle namjere onih koje očigledno pogađa odlučna borba protiv organizovanog kriminala", zaključuje se u saopštenju GP URA.

Bonus video: