Spaić: Ostaću u ekspertskom timu samo ako Abazović povuče Markovića

"Neću sjedjeti za istim stolom sa osvjedočenim promoterom homofobije, mizoginije i seksizma"

42277 pregleda 77 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Dekanica Pravnog fakulteta Aneta Spaić poručila je da je spremna da ostane u ekspertskom timu koji analizira temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), ako u njemu ne bude advokat Velibor Marković.

"Ukoliko je premijer (Dritan) Abazović spreman da povuče predlog kojim se ponižavaju i omalovažavaju žene i LGBT zajednica u Crnoj Gori, i ja iskazujem spremnost da ostanem dio tima. U protivnom, neću sjedjeti za istim stolom sa osvjedočenim promoterom homofobije, mizoginije i seksizma", rekla je Spaić "Vijestima".

Ona je kazala da, imajući u vidu činjenicu da je u ekspertsku komisiju za analizu temeljnog ugovora pozvana u svojstvu dekanice Pravnog fakulteta, prihvatila je da bude dio tima koji bi doprinio javnom interesu.

"U kontekstu kulture dijaloga i tolerancije i zaštite osnovnih ljudskih prava za koju se zalaže institucija koju predstavljam u ovoj komisiji, pozivam premijera Vlade Crne Gore da povuče prijedlog za članstvo gdin Markovića, vodeći računa o elementarnom poštovanju prava žena i LGBT osoba u Crnoj Gori", kazala je Spaić.

Bonus video: