Koprivica: Parlamentarna većina tražila da sazovem sjednicu iako nema dogovora o imenovanjima u Sudskom savjetu

On je kazao da je, kao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu imao priliku da se upozna sa veoma neodgovornim sadržajem razgovora i dijaloga, koji je vođen na tom kolegijumu kod predsjednice Skupštine

15219 pregleda 4 komentar(a)
Koprivica, Foto: Luka Zeković
Koprivica, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Odbora za politički sistem Momo Koprivica (Demokratska Crna Gora) rekao je da je parlamentarna većina od njega tražila da sazove sjednicu tog skupštinskog tijela iako nema dogovora o imenovanjima u Sudskom savjetu.

"Šefovi klubova poslanika parlamentarne većine traže od mene da sazovem sjednicu Odbora za politički sistem, iako su svjesni da nema dogovora o pravosudnim imenovanjima i to po principu 'ako sjednica propadne, nikome ništa'. Mislim da to nije odgovoran pristup", rekao je Koprivica novinarima nakon kolegijuma predsjednice Skupštine.

On je kazao da je, kao predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu imao priliku da se upozna sa veoma neodgovornim sadržajem razgovora i dijaloga, koji je vođen na tom kolegijumu kod predsjednice Skupštine.

"Prvo, informisali su me da ne postoji kvalifikovana većina za imenovanja u Sudskom savjetu, pogotovo jer ni aktuelna parlamentarna većina nema adekvatan dogovor u pogledu postizanja kvalifikovane većine, što čini njihovu odgovornost posebno izraženom, imajući u vidu da je jedan od ključnih prioriteta proklamovanih javno prilikom formiranja 43. Vlade upravo bilo deblokada pravosuđa i pravosudna imenovanja, do čega nijesu uspjeli da dođu", naveo je Koprivica.

On je kazao da nikad nije opstruirao bilo kakav proces i spreman je da ispoštuje sve zahtjeve.

"Nikakav problem neće biti da zakažem sjednicu, nikakva blokada neće doći. Sazvaću sjednicu, a oni neka na očigled cjelokupne crnogorske javnosti pogledaju u oči eminentnim i uglednim pravnicima, koje je Odbor saslušao i neka im objasne da su žrtve nepostizanja političkih dogovora ili žrtve zakulisnih radnji. Apelujem na sve još jednom da se postignu dogovori oko imenovanja, da se ulože dodatni napori", rekao je Koprivica.

Bonus video: