SNP: Ispunili smo svoj glavni prioritet koji smo postavili prilikom ulaska u 43. Vladu

Očekuju, kako navode, da će sada započeti nova era u odnosima između države Crne Gore i SPC i da ćemo, rješavanjem ovog važnog pitanja, moći da se okrenemo i drugim prioritetima koji stoje pred Crnom Gorom

7595 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija Crne Gore (SNP) izrazila je zadovoljstvo što je danas potpisan Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

"Nakon niza problema i pokušaja opstrukcije realizacije ovog cilja, SNP sa ponosom ističe da smo ispunili svoj glavni prioritet koji smo postavili prilikom ulaska u 43. Vladu", saopštili su oni.

Zahvalili su se premijeru Dritanu Abazoviću na odlučnosti i istrajnosti da ovo pitanje privede kraju, kao i patrijarhu SPC Porfiriju i mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju na "maksimalnom doprinosu i konstruktivnim i dobronamjernim sugestijama".

Povezani članci

03. Avgust 2022.

Potpisan Temeljni ugovor između Vlade i SPC

"SNP CG je na ovaj način ispunila obećanje koje je dala svim vjernicima SPC u Crnoj Gori, kao i našim biračima. Još jednom smo pokazali i dokazali da SNP drži do date riječi i da nikad nismo iznevjerili građane", kazali su iz te partije.

Očekuju, kako navode, da će sada započeti nova era u odnosima između države Crne Gore i SPC i da ćemo, rješavanjem ovog važnog pitanja, moći da se okrenemo i drugim prioritetima koji stoje pred Crnom Gorom.

Bonus video: