SDP: Već sjutra da se preda incijativa za pad Vlade, Abazović obrukao Crnu Goru

Vujović smatra da se Abazović u ovom procesu odnio prema crnogorskim nacionalnim interesima, vjerskim i nacionalnim pravima Crnogoraca, istoriji i tradiciji zemlje, "kao prema nečemu tuđem i stranom, kao prema neprijteljima"

11610 pregleda 46 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija pozvala je da se već sjutra preda inicijativa za pad Vlade i sruši premijer koji je "kao niko prije njega obrukao Crnu Goru".

Potpisivanje ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom su ocijenili kao "prevarno i kukavički kao i sve što radi Dritan Abazović".

Ugovor će, prema riječima generalnog sekretara te partije Ivana Vujovića, veoma brzo biti oglašen neustavnim zbog toga što je "neustavan, nezakonit, falsifikatorski i antidržavni".

"Abazović misli da je ovom nečasnom i sramnom rabotom srušio i ponizio Crnu Goru, a u stvari je srušio sebe i svoje izdajničku namjere i politiku učinio potpuno očiglednom", kazao je Vujović.

On smatra da se Abazović u ovom procesu odnio prema crnogorskim nacionalnim interesima, vjerskim i nacionalnim pravima Crnogoraca, istoriji i tradiciji zemlje, "kao prema nečemu tuđem i stranom, kao prema neprijteljima".

Povezani članci

03. Avgust 2022.

Potpisan Temeljni ugovor između Vlade i SPC

Vujović ističe da je Abazović unio dodatnu destabilizaciju, nemir i podjele, i u ključnom momentu spriječio Crnu Goru da uđe u brzu traku pristupanja Evropskoj uniji.

"To je sve uradio kao klasičan Vučićev vazal i poslušnik i kao takav će ostati ubilježen u crnogorskoj istoriji, dok će Crna Gora njegovom političkom smjenom ubrzo dobiti čistu evropsku Vladu koja će uvesti zemlju u EU i poništiti antidržavni ugovor sa SPC", zaključuje se u njegovom saopštenju.

Bonus video: