Đurović: Potpisivanjem TU riješeno pitanje koje je dugo opterećivalo društvo, stvoreni preduslovi da se krene naprijed

Kao vjernica SPC, izražavam radost zbog potpisivanja ovog važnog akta, sigurna da isto osjećanje dijele hiljade vjernika SPC širom naše države", kazala je Đurović

12907 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović smatra da je potpisivanjem Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) napokon riješeno pitanje koje je dugo opterećivalo naše društvo i da su sada stvoreni preduslovi da se krene naprijed ka ispunjavanju drugih brojnih prioriteta koji stoje pred Crnom Gorom.

Ona je čestitala Vladi Crne Gore i SPC na danas potpisanom Temeljnom ugovoru, kojim se, kako kaže, konačno regulišu odnosi između države Crne Gore i najbrojnije vjerske zajednice u Crnoj Gori.

Povezani članci

03. Avgust 2022.

Potpisan Temeljni ugovor između Vlade i SPC

Istakla je da odaje priznanje Dritanu Abazoviću i ministrima koji su dali "veliki doprinos okončanju ovog procesa".

"Zahvaljujem patrijarhu SPC Porfiriju i MCP Joanikiju koji su, takođe, pružili bezrezervnu podršku da se potpisivanje Temeljnog ugovora privede kraju na najbolji mogući način. Kao vjernica SPC, izražavam radost zbog potpisivanja ovog važnog akta, sigurna da isto osjećanje dijele hiljade vjernika SPC širom naše države", navela je Đurović na svom Tviter nalogu.

Bonus video: