DF: Abazović i Joković da ne ćute o ponudi za resetovanje odnosa većine od 30. avgusta

Iz DF-a kažu da, bez obzira na političke i ideološke razlike, vjeruju da je njihov predlog prihvatljiv "većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize".

23426 pregleda 79 komentar(a)
Joković i Abazović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Joković i Abazović (arhiva), Foto: Luka Zeković

Demokratski front (DF) pozvao je danas premijera i lidera Građanskog pokreta (GP) URA Dritana Abazovića i potpredsjednika Vlade i čelnika Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimira Jokovića da se odrede o njihovoj ponudio o "resetovanju odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine".

Iz tog političkog saveza ocijenili su da su Abazović i Joković "svojim jučerašnjim ćutanjem" ignorisali njihovu ponudu, koja bi, kako su naveli, kroz model tehničke vlade bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u jednom danu.

"Nakon što je izvjesno da je Abazovićeva Vlada pala, i da ne postoji teoretska mogućnost da, poslije svega, polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora, nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv potpisivanja, smatrali smo našu ponudu državničkom, odgovornom, i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore. Pošto je Vlada izgubila podršku dvije trećine poslanika koji su je podržavali, smatramo da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na našu ponudu", istakli su, dodajući da bez obzira na političke i ideološke razlike, vjeruju da je njihov predlog prihvatljiv "većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize".

Navode da ignorisanje "ozbiljne društveno-političke krize" ne može da traje u nedogled, i da zato pozivaju Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana odrede o njihovoj "poštenoj ponudi".

"Jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini", poručili su iz tog saveza.

Bonus video: