Evropa sad: Damjanović da podnese ostavku nakon dokaza o favorizovanju Prve banke i prikrivanju odluka vlade

"Nekadašnji predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju i budžet i u tom svojstvu (ne)uspješni kontrolor 11 puta prebačenog famoznog miliona od vlade ka Prvoj banci, a sadašnji ministar finansija, privileguje istu tu Prvu banku u poslu vezanom za Abu Dabi fond, koji je postao poznat po činjenjima ministrovog saborca u vlasti, poslanika Petra Ivanovića"

20057 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad pozvao je ministra finansja Aleksandra Damjanovića da podnese ostavku nakon, kako su rekli, dokaza o favorizovanju Prve banke i prikrivanju odluka vlade.

"Današnje otkriće NVO Akcije za socijalnu pravdu da je manjinska vlada odlučila da u Prvoj banci otvori račun za plaćanje rata kredita prema Abu Dabi fondu samo je još jedan u nizu alarmantnih pokazatelja da se navodna transparentnost vlade svodi na tragikomične prenose sjednica, kao šarade kojom se ukrivaju kontroverzne odluke", navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Kako kažu "zabrinjavaju saopštene sumnje da je odluka o otvaranju računa kod Prve banke tek naknadno postavljena na sajt na vlade".

"Dok nemušta izjava Ministarstva finansija u kojoj se pominje 'devizni račun kod komercijalne banke' jasno ukazuje na namjeru nadležnog resora da sakrije činjenicu da se zapravo radi o Prvoj banci. Dok je prethodna vlada zatvarala sumnjive račune u Prvoj banci, dotle je nekadašnji predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju i budžet i u tom svojstvu, (ne)uspješni kontrolor 11 puta prebačenog famoznog miliona od vlade ka Prvoj banci, a sadašnji ministar finansija, privileguje istu tu Prvu banku u poslu vezanom za Abu Dabi fond, koji je postao poznat po činjenjima ministrovog saborca u vlasti, poslanika Petra Ivanovića", poručuju iz Pokreta Evropa sad.

Dodaju da "umjesto što 'slavu' stiče mračnim prognozama, favorizovanjem Prve banke i skrivanjem vladinih odluka, najbolje bi bilo da ministar finansija podnese ostavku".

"Prije nego što ga smijene oni koji su ga na to mjesto nezasluženo i postavili", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: