Abazović: Nebulozne optužbe kvazi portala u ulozi "Udar 2", oni koji su se namjerili na "skidanje moje glave" da požure

"Vjerujem da je svima jasno iz koje kuhinje ovo dolazi i da se steže obruč oko kriminalnih struktura bliskih određenim političkim grupacijama unutar DPS-a, kojima je cilj da izazovu destabilizaciju Crne Gore kako bi sačuvali svoju finansijsku moć, ali još važnije za njih - izbjegli pravdu", poručio je Abazović

32813 pregleda 55 komentar(a)
Abazović, Foto: Vijesti/Boris Pejović
Abazović, Foto: Vijesti/Boris Pejović

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da poziva Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da ispita "sve nebulozne optužbe koje se dovode u vezu sa mojim imenom, objavljene od strane kvazi portala u ulozi "Udar 2", zaduženog da u narednom periodu vodi najprljaviju kampanju protiv mene, nalik onoj u avgustu 2020. godine".

Mportal blizak Demokratskoj partiji socijalista (DPS) objavio je sinoć tekst u kome se navodi da pripadnici jednog od najozloglašenijih balkanskih klanova dogovaraju nabavku i poklanjanje kriptovanih telefona za Abazovića.

"Vjerujem da je svima jasno iz koje kuhinje ovo dolazi i da se steže obruč oko kriminalnih struktura bliskih određenim političkim grupacijama unutar DPS-a, kojima je cilj da izazovu destabilizaciju Crne Gore kako bi sačuvali svoju finansijsku moć, ali još važnije za njih - izbjegli pravdu. Za sva pojašnjenja stojim na raspolaganju državnim organima. Istovremeno, pozivam one koji su namjerili “skidanje moje glave” da požure. Čak i da uspiju u svojoj zločinackoj namjeri, neće zaustaviti ruku pravde. Sve je uredno sačuvano i pohranjeno tamo gdje treba. Radujemo se svemu što slijedi", napisao je Abazović na društvenoj mreži Telegram.

Dritan Abazović
foto: Telegram

Poslanik DPS Danijel Živković saopštio je ranije danas da ta partija traži hitnu reakciju SDT, povodom kako je poručio objavljenih prepiski u kojima se navodi da je bivši koordinator službi bezbjednosti, a sadašnji premijer Dritan Abazović koristio kriptovanu komunikaciju sa članovima OKG (organizovana kriminalna grupa) koja je prepoznata na međunarodnom nivou.

Bonus video: