Demokrate: Već u subotu mogu početi pregovori o formiranju nove Vlade

"Akt Kluba poslanika smatra se jedinim mogućim da zaustavi dalji sunovrat države sa Vladom DPS-a nastalom izdajom izborne volje građana Crne Gore", saopštilo je Predsjedništvo Demokrata

55716 pregleda 132 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjedništvo Demokrata saopštilo je da već u subotu, dan nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi, mogu početi pregovori o formiranju nove Vlade na osnovu izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine.

Istakli su i da ta partija neće ulaziti u DPS-URA-SNP "kombinatorike".

Dodali su da kompletan sastav Predsjedništva Demokrata jednoglasno i snažno podržava odluku Kluba poslanika da glasa za nepovjerenje ovoj Vladi.

Predsjedništvo je, kako su kazali, ostavilo mogućnost predsjedniku Vlade da do trenutka glasanja dostavi usaglašenu pisanu strukturu Vlade sa potpisima 32 poslanika ili podnese ostavku.

"Kako to nisu učinili, akt Kluba poslanika smatra se jedinim mogućim da zaustavi dalji sunovrat države sa Vladom DPS-a nastalom izdajom izborne volje građana Crne Gore, jer bi sve drugo značilo ulazak u zonu političkog blefiranja i varanja gdje Demokratama nikada nije bilo mjesto", navodi se u saopštenju Predsjedništva Demokrata.

Bonus video: