Mandić: Pobjednici 30. avgusta ponovo zajedno

"Desilo se ono što su mnogi sumnjali da može da se desi", rekao je on

109892 pregleda 304 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.09.2022. 14:04h

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić, kazao je danas da je parlamentarna većina koja je pobijedila na izborima 30. avgusta 2020. godine - ponovo zajedno.

"Evo ga politički sporazum. Predstavnici stranaka koje su učestvovale u razgovorima, stavili su svoje potpise. Desilo se ono što su mnogi sumnjali da može da se desi", rekao je on na pres-konferenciji nakon sastanka "stare većine".

On je naveo da su partije pobjednice izbora uspjele "lako da se dogovore".

"Narednih dana krećemo u razgovore da se definišu ostali elementi kao što su izbor novog skupštinskg rukovodstva i nove vlade. O svemu će javnost biti obaviještena. Uskoro počinje sjednica Skupštine, znaće se sve", poručio je.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimira Bilčika, da Vlada s DF-om ne bi imala podršku Evropske unije, Mandić je kazao:

"Princip koji prihvatamo je da ne tražimo ništa drugo osim onoga što nam je narod dao, i ne želimo da u dogovore budu uključene strukture koje nisu dobile podršku građana".

Bonus video: