Bošnjak dala pauzu do daljeg, Demokrate traže da se stave van snage odluke druge parlamentarne većine

Sjednica Skupštine će biti nastavljena u narednih 15 dana

84251 pregleda 88 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 02.09.2022. 16:54h
Završeno
14:36h

Poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da su se svi iz stare većine saglasili da se postigne dogovor o novom rukovodstvu Skupštine u narednih 15 dana i da nije precizirano odlaganje sjednice.

"Nemamo ništa u personalnom smislu protiv koleginice Đurović, govorimo u principijelnoj ravni - da se resetuju odnosi i stave van snage odluke postignute sa predstavnicima druge parlamentrane većine", kazao je Koprivica.

Andrija Popović (LP) smatra da, pošto je dnevni red usvojen, ne može se sjednica odlagati.

On je rekao Đurović da nije smjela dozvoliti ponižavanje Skupštine i medija da se čeka satima na dogovor trojne "proruske, prosrpske" koalicije.

Đurović je odgovorila da tokom ovog saziva nijedna sjednica nije počela na vrijeme i da je odgovornost svih 81 poslanika koji se nijesu odazivali na vrijeme.

"Ovo nas upućuje na to kolika je naša odgovornost prema ovom parlamentu. Saglasna sam sa Vama da treba da budemo odgovorniji i da sjednice budu na vrijeme".

Potpredsjednica Bošnjak je dala pauzu.

"O nastavku ćete biti blagovremeno obaviješteni".  

Izmjena: 16:52h
14:31h

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović zatražio je pauzu i da se sjednica nastavi kada se budu stekli uslovi.

Podsjetio je na novonastalu situaciju i sporazum 41 poslanika stare većine kojim će u narednih 15 dana biti izdefinisane stvari oko nove vlade i novog skupštinskog rukovodstva.

14:29h

Sjednica Skupštine, na čijem je dnevnom redu inicijativa za smjenu predsjednice parlamenta Danijele Đurović, počela je sa zakašnjenjem od dva i po sata.

Pred početak sjednice održan je saastanak predstavnika stare parlamentarne većine i postignut dogovor o resetovanju odnosa i da se u narednih 15 dana predloži mandatar za sastav nove vlade i rukovodstvo Skupštine.

URA i SNP dogovor su uslovili time da se danas ne smjenjuje Danijela Đurović.

Inicijativu za smjenu Đurović potpisao je 31 poslanik DF-a, Demokrata, Demosa, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: