Evropa sad: Jedinstveni DPS bi da vrati plate od 222 i penzije od 145 eura

"Namjera je u vremenu svjetske inflacije vratiti građanima primanja na staro, a svoje privilegije zadržati što duže i u što većem obimu", navodi se u saopštenju

10978 pregleda 77 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Nakon jubilarnih 25 godina razlaza, jedinstvena Demokratska partija socijalista (DPS) se vraća na scenu, a zajednički program se već kristališe, saopštili su iz pokreta Evropa sad.

"Očigledna sinhronizacija napada predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i članova u Vladi, koje su birali poslanici DPS-a, govori da propaganda vladajuće klase neće stati, sve dok nas ne ubijede da je prava mjera za građane Crne Gore prosječna plata od 500 eura, te minimalac od 222 eura i penzije od 145 eura", navodi se u saopštenju.

Ukazuju da je DPS prognozirao "povratak dinara" i predviđao bankrot još za februar ove godine.

"Iako su prije izglasavanja 43. Vlade, kandidati za ministre isticali kako program 'Evropa sad' neće biti ugrožen, vremenom su morali da se prilagode okvirima nove većine, u kojima je njihov koalicioni partner DPS dominantan faktor. To je ista ona partija koja je prije dvije godine prognozirala povratak dinara i predviđala bankrot još za februar ove godine, iako po zvaničnim podacima Uprave za prihode i carine za osam mjeseci ove godine imamo bruto naplatu veću za 134 miliona eura u odnosu na isti period prošle godine, što je za 130 miliona više od plana, dok je u poređenju sa 2019. godinom naplata za isti period veća za 70 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Ovakvi nastupi članova Vlade, dodaju, očigledno su vjesnik da se "priroda obnavlja".

"Odnosno, da se nakon jubilarnih 25 godina razlaza, jedinstveni DPS vraća na političku scenu, a zajednički program se već kristališe. Namjera je u vremenu svjetske inflacije vratiti građanima primanja na staro, a svoje privilegije zadržati što duže i u što većem obimu", zaključuju iz pokreta Evropa sad.

Bonus video: