Vuković: Marija Vuković neće biti na listi pokreta "Svi za naš grad"

"Nažalost, Marijina podrška meni izazvala je brojne komentare, neprimjerene i necivilizovane, koji svjedoče tome da neki u Crnoj Gori ne žele da prevaziđemo podjele i krenemo dalje kao društvo i država", rekao je Vuković

46430 pregleda 174 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da se najbolja crnogorska atletičarka Marija Vuković neće naći na predizbornoj listi pokreta "Svi za naš grad" za lokalne izbore u glavnom gradu, koju on predvodi.

"Nažalost, Marijina podrška meni izazvala je brojne komentare, neprimjerene i necivilizovane, koji svjedoče tome da neki u Crnoj Gori ne žele da prevaziđemo podjele i krenemo dalje kao društvo i država", naveo je Vuković u video objavi.

Povezani članci

15. Septembar 2022.

Marija Vuković na listi pokreta koji predvodi DPS

"Iznad svega cijenim Marijino povjerenje i iskrenu želju da, kao neko ko ne pripada nijednoj partiji i nema nikakvu političku ambiciju, podrži mene i moj tim. Zato, vođen osjećajem odgovornosti i obaveze da je zaštitim od svega što bi, na bilo koji način, moglo negativno uticati na njenu blistavu sportsu karijeru, predložio sam joj da, umjesto što bi se našla na listi, svoju podršku meni u ovom trenutku da na drugačiji način, što je ona i prihvatila. Zahvalan sam Mariji na tome što je, vođena najplemenitijim pobudama, u ovom trenutku odlučila da bude uz mene", kazao je Vuković.

Pokret "Svi za naš grad", osim DPS-a, čine i: Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Bošnjačka stranka (BS), Liberalna partija (LP), Građanska inicijativa "21. maj", Demokratska unija Albanaca (DUA), Nova ljevica i Demokratska romska partija.

Bonus video: