Đurović vratila Đukanoviću zahtjev na dopunu

Đukanović nakon toga može tražiti isti termin za održavanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o skraćenju mandata Skupštini

46431 pregleda 45 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović obavijestila je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da njegov raniji zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na kojoj bi se razmatrao predlog za skraćenje mandata Skupštini Crne Gore 27. saziva, nije uredan i ne ispunjava uslove propisane Ustavom i Poslovnikom Skupštine Crne Gore.

"S tim u vezi, predsjednica Đurović je ukazala na koji način je potrebno pomenute akte upodobiti sa skupštinskim procedurama".

Prethodno je Kolegijum predsjednice Skupštine odlučio da ona vrati Đukanoviću predlog jer nije u skladu sa poslovnikom i Ustavom.

Đukanović nakon toga može tražiti isti termin za održavanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o skraćenju mandata Skupštini.

On je ranije tražio da sjednica bude održana 30. septembra.

Juče je šef kluba poslanika Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović rekao novinarima da je stav većine članova kolegijuma da je predsjednik napravio proceduralnu grešku jer nije dostavio predlog odluke o kojoj treba da se glasa.

Đukanović je u predlogu za skraćenje mandata Skupštini najprije objasnio razloge zbog čega neće dati mandat Lekiću, a zatim je predložio skraćenje mandata Skupštini - čime se stvaraju uslovi za prijevremene parlamentarne izbore.

Bonus video: