Đurović: Sjednica na kojoj se raspravlja o mojoj smjeni nastaviće kad to zatraže poslanici koji su tražili pauzu

Popović kazao da se lako se može desiti da, "shodno Poslovniku, da sve odluke na sjednicama koje su u međuvremenu održane, budu ništavne"

14902 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović rekla je da će se sjednica, na čijem je dnevnom redu njeno razrješenje, nastaviti nakon što to zatraže poslanici koji su tražili pauzu.

Podsjetila je da je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak dala pauzu na zahtjev Poslaničkog kluba Demokratskog fronta.

"Sjednica je još otvorena, potpredsjednica Bošnjak dala pauzu na zahtjev najvećeg Kluba poslanika koji je bio i podnosilac inicijative. Što se mene tiče, spremna sam da dam pauzu ove sjednice i da sazovem kolegijum i da se dogovorimo oko nastavka. Očekujem da oni koji su tražili pauzu, da upute inicijativu, kada inicijativa bude upućena biće sazvan kolegijum i dogovoirćmeo se oko nastavka sjednice", rekla je Đurović odgovarajući na pitanje poslanika Andrije Popovića (LP).

Popović je, na početku današnjeg zasjedanja, podsjetio da je sjednica, na čijem je dnevnom redu razrješenje Đurović, počela 2. septembra i da pauza traje već 624 sata.

"Morate odgovoriti, jer lako se može desiti da, shodno Poslovniku, da sve odluke na sjednicama koje su u međuvremenu održane, budu ništavne", kazao je Popović.

Đurović je odgovorila da su sve sjednice zakazane u skladu sa Poslovnikom i Ustavom i ne postoji razlog za osporavanje odluka koje je Skupština donijela.

Pauzu sjednice koja je počela 2. septembra tražio je šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović "i da se sjednica nastavi kada se budu stekli uslovi".

Podsjetio je na novonastalu situaciju i sporazum 41 poslanika stare većine kojim će u narednih 15 dana biti izdefinisane stvari oko nove vlade i novog skupštinskog rukovodstva.

Stara većina je za mandatara za sastav vlade predložila Miodraga Lekića (Demos), ali je predsjednik države Milo Đukanović odbio predlog i zatražio da se Skupštini skrati mandat i održe vanredni izbori.

Bonus video: