Boljević: Istraga u vezi sa švercom cigareta da bude dovedena do kraja, da se sazna odgovornost svakoga

"Najjeftinije parodije funkcionisanja sistema, poput “pronalaska izgubljenog kamiona” i patetične sapunice “brat Abaz moli brata Rada” ne prolaze", piše u saopštenju

3675 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Arsenije Boljević saopštio je da očekuju da istraga u vezi sa skandaloznim švercom cigareta i svima koji su u to umiješani, bude dovedena do kraja i da se sazna puna odgovornost svakog pojedinca.

"Hvala Dritanu Abazoviću što je svog druga i partijskog funkcionera Rada Miloševića, a prema mogućoj sumnji i partnera u potencijalnom krivičnom djelu, poslije pet dana umolio da podnese ostavku", navodi se u saopštenju.

Tako bi, prema njegovim riječima, "valjda na osnovu spinova pojedinih medija trebalo da glasi odgovor političkih subjekata i građana povodom farse koju pratimo svih ovih dana".

"Znamo da se za besplatne vožnje helikopterima i mnogo toga drugog moraju nekako oduživati, ali sigurno način za to nije ovaj potcjenjivački pokušaj poniženja inteligencije javnog mnjenja. Najprimitivnija propaganda, međutim, tu nema efekta. Niti imaju pokušaji destabilizacije bezbjednosnog sektora kako bi se nepočinstva - što Miloševićeva, a što brata Abaza i ostalih - gurnula pod tepih", kazao je Boljević.

Jedino što su, kako kaže, razumjeli svih ovih dana jeste da "brat Abaz nema autoriteta ni u sopstvenoj stranci".

"A možda, sa druge strane, ima i razlog da snishodljivo moli potencijalne izvršioce teških krivičnih djela - jer, možda ne bi svakome, a naročito njemu, bilo tako lagodno kad bi oni progovorili. Najjeftinije parodije funkcionisanja sistema, poput “pronalaska izgubljenog kamiona” i patetične sapunice “brat Abaz moli brata Rada” ne prolaze - ovo su isuviše ozbiljne optužbe da bi iko racionalan i pomislio kako može da ih prikrije ovakvim postupcima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: