Đukanović: Knežević nikada nije bio moj prijatelj; Isto Đukanović: Išao sam na proslavu kao prijatelj Kneževića

"Imam vrlo pažljiv odnos prema prijateljima, imam vrlo strogu selekciju prijatelja i on nikada nije bio dio tog kruga", rekao je Đukanović u januaru 2019.

52272 pregleda 94 komentar(a)
Đukanović i Knežević, Foto: Boris Pejović
Đukanović i Knežević, Foto: Boris Pejović

Duško Knežević nikada nije bio moj prijatelj, kazao je u januaru 2019. godine predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Imam vrlo pažljiv odnos prema prijateljima, imam vrlo strogu selekciju prijatelja i on nikada nije bio dio tog kruga", rekao je tada Đukanović kada je komentarisao navode da je vlasnik kuće na Gorici.

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije prekršio Zakon o sprečavanju korupcije putovanjem u Sen Trope o trošku Kneževića.

U obrazloženju koje je objavila Agencija za sprečavanje korupcije piše da je Đukanović kazao da je na proslavu koju je organizovao Knežević u Sen Tropeu išao kao njegov prijatelj.

ASK Đukanović
foto: Screenshot

"... javni funkcioner je istakao da je tačno da je u periodu od 26.06.2010. do 29.06. 2010. godine bio na putovanju u Sen Trope, da je troškove putovanja snosio organizator, da je na predmetno putovanje bio zbog proslave - odbrane doktorskmog rada Duška Kneževića, te da u konkretnom javna funkcija koju je obavljao u tom momentu ni na koji način nije bila povezana sa putovanjem već je na proslavu išao kao prijatelj Duška Kneževića", navodi se između ostalog u obrazloženju odluke ASK-a, koju je donijela 12. oktobra, nakon sprovedenog postupka.

Bonus video: