Prvi rezultati iz Bara: DPS-SDP-LP 36,3, Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena 18,5, DF 12 odsto...

U Baru su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 39.854 građana

236327 pregleda 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Opštinska izborna komisija (OIK) Bar saopštila je da do daljnjeg ne mogu dati precizne informacije o krajnjoj izlaznosti

Podaci nakon na oko 70 odsto obrađenih mjesta pokazuju da je koalicija DPS-SDP-LP osvojila 36,3 odsto, Koalicija Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena Crna Gora 18,5 odsto, Demokratski front 12 odsto, koalicija koju predvodi URA 9,2 odsto, Socijaldemokrate 9,8 odsto, Lista Biram Bar-Biram Cnu Goru 5,5 odsto, Bošnjačka stranka 4,1 odsto, Prava Crna Gora 1,9 odsto, Socijalistička narodna partija 2 odsto i Stranka Pravde i pomirenja 0,6 odsto.

Nenezić: Pobijedio je multietnički Bar

Nosilac liste "Novo vrijeme za Bar" Branislav Bane Nenezić poručio je nakon osvojenih preko 2.300 glasova da može reći da je pobijedio multietnički Bar.

"Možemo slobodno da kažemo da je pobijedio multietnički Bar, koji je uvijek bio branik građanske Crne Gore. Nekada je prije 30 godina sve krenula iz Bara. Večeras će ponovo krenuti. Vratiće Crnu Goru na pravi put", poručio je Nenezić, a navodi se u saopštenju liste "Novo vrijeme za Bar".

BS: Nastavljen kontinuitet podrške našoj politici

Bošnjačka stranka je na lokalnim izborima u Baru zabilježila, sa osvojenih skoro 900 glasova, blagi rast u odnosu na prethodne lokalne izbore i osvojila jedan mandat u Skupštini Opštine Bar, poručili su iz te partije.

"Ovim rezultatom smo zadržali približno isti procenat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, što pokazuje kontinuitet podrške našoj politici", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

To je, kako su naveli, odličan rezultat ako imamo u vidu da su u izbornoj kampanji skoro svi učesnici izbora zloupotrebljavali lokalne i državne resurse.

Dodaju da je isto tako napravljena konfuzija sa promjenom biračkih mjesta glasačima koji nijesu mijenjali prebivalište, što je dodatno uticalo na zbunjivanje naših glasača i manju izlaznost u odnosu na prethodne izbore.

"Nakon utvrđivanja konačnih rezultata izbora, detaljinije ćemo analizirati rezultate i odrediti se o daljim koracima u odnosu na naš izborni program i programske principe Bošnjačke stranke", navodi se u saopštenju.

Socijaldemokrate slave nakon završenih izbora

Socijaldemokrate Bar
foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate Bar
foto: Socijaldemokrate

U Baru su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 39.854 građana.

Kako su tekli izbori u Baru pročitajte na našem blogu.

Bonus video: