DPS: DF u Šavniku pokazao zašto međunarodna zajednica na njih gleda kao proizvođače haosa po nalogu Moskve i Beograda

"Po istom principu od prošle nedjelje, ova grupacija koja čini sastavni dio koalicije 'Za budućnost Šavnika', pokušava da na grub i bahat način ometa proces glasanja", saopštili su iz DPS-a

9477 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da je Demokratski front danas u Šavniku pokazao zašto međunarodna zajednica na njih gleda kao na politički savez koji "po nalogu Beograda i Moskve permanentno proizvodi haos u Crnoj Gori".

"Ovim putem želimo da obavijestimo predstavnike međunarodne zajednice o skandaloznom i protivzakonitom ponašanju DF na ponovljenim izborima u Šavniku. Po istom principu od prošle nedjelje, ova grupacija koja čini sastavni dio koalicije 'Za budućnost Šavnika', pokušava da na grub i bahat način ometa proces glasanja", saopštili su iz DPS-a.

U toj partiji smatraju da policija i tužilaštvo nisu u stanju da se sami izbore sa onima koji su se "drznuli i sebi dali za pravo" da građane, koji imaju biračko pravo u Šavniku, "shodno jedinom kriterijumu da li su ili nijesu prepoznati kao podržavaoci nazadne, antievropske politike DF, razvrstavaju u dvije kolone".

Poručili su kako je nedopustivo u 21. vijeku da "destruktivni pojedinci" sprječavaju građane da obave svoju građansku dužnost, "čime povrjeđuju i jedno od najširih ljudskih prava, a to je pravo na slobodu, u konkretnom slučaju slobodu izbora".

"Jasno je da su crnogorske institucije za ove dvije godine unazađene do te mjere da nijesu kadre da se nose sa pritiskom koji je prouzrokovan od strane bukadžija i primitivaca, pa samim tim ni sposobne da daju puni doprinos daljoj demokratizaciji društva", dodaju iz DPS-a.

Kazali su da je "ono što DF manifestuje u Šavniku" odraz politike "vječitih luzera, koji nemaju osnovnu ni političku kulturu da prihvate politički poraz".

"Danas je jasnije, nego ikad prije, da je morao da se desi 30. avgust 2020. godine kako bi DPS pokazala šta u Crnoj Gori znači biti istinski borac za demokratiju i vladavinu prava kroz mirnu predaju vlasti.

"Budući da su izbori u Šavniku davno prerasli značaj lokalnih izbora, te da svjedočimo upornom, besprizornom i bezočnom narušavanju izbornog procesa, smatramo da je izuzetno važno sa ovim upoznati i ambasadore i predstavnike međunarodnih institucija u Crnoj Gori. Svojim protivzakonitim ponašanjem, maltretiranjem birača i pokušajem sprječavanja građana da iskažu svoju izbornu volju, DF je danas najbolje objasnio zašto na njega svi međunarodni faktori gledaju kao na stranku koja po nalogu Beograda i Moskve permanentno proizvodi haos u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: