Vukčević odbio da zakaže sjednicu Izborne komisije Glavnog grada

Član Izborne komisije Glavnog grada Nikola Terzić (URA) pozvao je juče Vukčevića (DPS) da zakaže sjednicu na kojoj bi se utvrdio stav o proglašenju konačnih rezultata lokalnih izbora u Podgorici, nakon što ih je Ustavni sud obavijestio da je podnijeta izborna žalba

16661 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević (DPS) nije prihvatio zahtjev da za danas zakaže sjednicu te komisije na kojoj bi se članovi upoznali sa žalbama predatim Ustavnom sudu.

Vukčević je u dopisu članovima komisije rekao da će sjednicu zakazati kad se za to ukaže potreba.

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Ustavnom sudu je pristigla 21 žalba na nedavnim lokalnim izborima. Ustavni sud ne može da se izjasni o žalbama jer nema kvorum za rad, s obzirom na to da je četvoro sudija otišlo u penziju, pa radi samo troje.

Na izborima u Podgorici pokret "Svi za naš grad" kojeg predvodi DPS, osvojio je 24 mandata, Pokret "Evropa sad" 13, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta 11, Demokrate šest i URA četiri mandata.SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su bez mandata.

Član Izborne komisije Glavnog grada Nikola Terzić (GP URA) pozvao je juče Veselina Vukčevića da zakaže sjednicu na kojoj bi se utvrdio stav o proglašenju končanih rezultata lokalnih izbora u Podgorici, nakon što ih je Ustavni sud obavjestio da je podnijeta izborna žalba.

Bonus video: