Za budućnost Šavnika: Jakić glavni krivac za incident u Kruševicama

"U saopštenju je pozvao svoje pristalice da upotrijebe silu u napadima na biračke odbore kako bi ostvarili nezakonito biračko pravo", kazali su oni

7807 pregleda 0 komentar(a)
Šavnik, Foto: Svetlana Mandić
Šavnik, Foto: Svetlana Mandić

Iz koalicije Za budućnost Šavnika saopštili su da je glavni krivac za incident u Kruševicama aktuelni predsjednik opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

"Jutrošnja dešavanja u Kruševicama kada je napadnut član koalicije Za budućnost Šavnika Radule Lazović i uništen birački materijal, su epilog saopštenja predsjednika Opštine Šavnik Jugoslav Jakića, koje su mediji prenijeli u petak u kom je pozvao svoje pristalice da upotrijebe silu u napadima na biračke odbore kako bi ostvarili nezakonito biračko pravo", kazali su oni.

Naglasili su da za jutrošnja dešavanja odgovornost snosi "opštinska vlast na čelu sa Jakićem i bezbjednosno- interesantna lica".

U saopštenju za javnost navode, kako tvrde, imena bezbjednosno-interesantnih lica koja su učestvovala u incidentu u Kruševicama.

Iz te koalicije su obavijestili javnost da "batinaši Demokratske partije socijalista iz Nikšića, uz koordinaciju predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića, nasilno pokušavaju da spriječe promjenu vlasti u našem gradu".

"Naime, četvorica Jakićevih siledžija su mučki i bez povoda fizički napali našeg člana biračkog odbora Radula Lazovića i divljački polomili kutije i inventar na biračkom mjestu Kruševice. To su uradili iz panike i bijesa jer oni koje su prepisali u Šavnik za potrebe izbora su počeli da odustaju od namjere da nelegalno utiču na budućnost ove opštine", navodi se u saopštenju.

Pozvali su organe reda da zaštite njihove članove biračkih odbora "koji nisu napravili ni najmanji incident od 23. oktobra do danas".

"Odbrana Šavnika od kriminalnih hordi DPS i dalje traje. Mafijaške strukture i prepisani stanovnici drugih opština od 23. oktobra žele spriječiti da se demokratska volja građana Šavnika jasno i slobodno iskaže u korist koalicije "Za budućnost Šavnika". Poručujemo da će Šavničani znati da odbrane svoju izbornu volju, ali i da se zaštite, ukoliko bude novih pokušaja napada na naše članove biračkih odbora i naše aktiviste", piše u njihovom saopštenju.

Bonus video: