Članovi Predsjedništva DPS-a na društvenim mrežama pozivaju građane na protest u utorak

"Vrijeme je da građanska, multietnička, evropska Crna Gora opet digne glavu protiv onih koji našu zemlju i društvo guraju u ambis. Za odbranu državnog dostojanstva, za normalan život, za evropsku budućnost", napisao je Vuković

37242 pregleda 128 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Visoki funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) na društvenim mreža pozivaju građane da se priključe protestu koji je planiran u utorak, 8. novembra ispred zgrade Skupštine.

Objavu poziva na protest, na Tviteru su danas podijelili članovi Predsjedništva DPS-a Jevto Eraković i Ivan Vuković.

"Vrijeme je da građanska, multietnička, evropska Crna Gora opet digne glavu protiv onih koji našu zemlju i društvo guraju u ambis. Za odbranu državnog dostojanstva, za normalan život, za evropsku budućnost. Svi ispred Skupštine u utorak, mirno i demokratski", napisao je Vuković na Tviteru.

Eraković, koji je i poslanik DPS-a, na Tviteru je pozvao na mirni, dostojanstveni protest "protiv urušavanja, za odbranu države i za Crnu Goru u EU".

"Ima nas i to dosta", napisao je Eraković.

DPS je pozvala sinoć putem Tvitera građane na protest ispred Skupštine, pod sloganom "Ima nas", u utorak, 8. novembra od 18 sati.

Nebojša Mrvaljević, izvršni direktor Foruma slobodnih građana “Luča“, saopštio je danas da je ta nevladina organizacija organizator javnog okupljanja koje je prijavljeno Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kazao je da žele iskazati protest zbog "urušavanja Ustavom utvrđenih normi", te da zahtijevaju održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kao i "povlačenje iz procedure predloga Zakona o predsjedniku".

Bonus video: