Završen sastanak dijela predstavnika političkih partija

Đurović je u ponedjeljak pozvala predsjednike parlamentarnih partija na sastanak o prevazilaženju političke i društvene krize

61228 pregleda 61 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Boris Pejović
Sa sastanka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.11.2022. 15:46h

Sastanak dijela predstavnika političkih partija o rješavanju političke i institucionalne krize održan je danas u Skupštini Crne Gore.

Sastanak je počeo oko 12.30 časova, završen je nakon dva sata trajanja.

Lideri Demokratskof fronta, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore napustili su sastanak jer se na njemu nije pojavio predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

Sastanak koji je u formatu lidera partija inicirala predsjednica Skupštine Danijela Đurović napustili su Andrija Mandić (DF), Milan Knežević (DF), Nebojša Medojević (DF), Maksim Vučinić (Radnička partija), Marko Milačić (Prava Crna Gora) i Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora).

Na sastanku predstavnika parlamentarnih partija trebalo je da se razgovara o rješavanju političke i institucionalne krize u Crnoj Gori.

Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević
foto: Boris Pejović

Na sastanak sa Đurović bili su potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković, predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović, Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković, Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović, Albanske alternative Nik Đeljošaj, Force Genci Nimanbegu, Liberalne partije Andrija Popović, CIVIS-a Srđan Pavićević, Demosa Miodrag Lekić, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, poslanik Demokrata Vladimir Martinović, poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša i poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

Đurović je u ponedjeljak pozvala predsjednike parlamentarnih partija na sastanak o prevazilaženju političke i društvene krize.

Na dnevnom redu bi trebalo da bude i sudbina izmjena Zakona o predsjedniku, koje je predsjednik države Milo Đukanović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Bonus video: