Konjević: Na sastanku ipak postignut neki napredak, dijalog treba nastaviti i ubrzati

"Sugerisao sam kolegama da kroz nastavak dijaloga dođemo do rješenja koja se tiču sudija Ustavnog suda, ako ne 28. novembra onda nakon toga", rekao je on

11538 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da je na sastanku predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih partija postignut, ipak, neki napredak.

"Sugerisao sam kolegama da kroz nastavak dijaloga dođemo do rješenja koja se tiču sudija Ustavnog suda, ako ne 28. novembra onda nakon toga", rekao je on.

Prema njegovim riječima, dijalog treba nastaviti i ubrzati, ali i da predsjednica parlamenta "nema kapaciteta da vodi dijalog do rješenja krize".

On je rekao da nije bila uspješna praksa da se gotova rješenja stave na sto, već da se dijalogom dođe do rješenja.

"Sugestija je bila da dok traje dijalog u parlamentu procesuiramo pitanja koja izazivaju i mogu da izazovu još dublju krizu. Tu prije svega mislim na Zakon o predsjedniku"

Poručio je i da ne treba produbljavati institucionalnu krizu kroz određena rješenja, te da za ovu krizu nema rješenja bez izbora.

Podsjetio je da su od 8. jula na sastanku koji je zakazala predsjednica parlamenta imali zaključke, ali da od toga nije bilo ništa.

Bonus video: