SD: Abazoviću se i Vlada i partija ruše kao kula od karata

Iz SD-a su kazali da premijer mora biti svjestan da je državu i partiju doveo "do tačke pucanja", te da je "Jovana Marović samo početak"

2049 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate su pozvale premijera Dritana Abazovića da podnese ostavku, rekavši da se Vlada na čijem je čelu, kao i Građanski pokret URA, čiji je lider, "urušavaju kao kula od karata".

Iz SD-a su se oglasili nakon što je potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica GP URA Jovana Marović podnijela ostavke na te funkcije.

"Nakon što je, poslije mnogo pretrpljenih i prećutanih političkih poniženja, ministarki evropskih poslova i potpredsjednici Vlade, istovremeno potpredsjednici URA-e, konačno prekipilo i podnijela je ostavku na sve funkcije, ovo bi trebalo da bude alarm i za odlazećeg premijera u tehničkom mandatu, koji bi i sam ponošenjem ostavke stavio tačku na dalje sopstveno ali i političko brukanje države koju nažalost predstavlja", saopštili su iz SD-a.

Kazali su da Abazović mora biti svjestan da je državu i partiju doveo "do tačke pucanja", te da je "Jovana Marović samo početak".

"Sluganska politika sa elementima veleizdaje koju Abazović i njegova partija vode, dovela je do toga da jedna od njegovih najbližih saradnica kaže 'Dosta je!' i izađe iz cijele priče, nakon što je i kao osoba, i kao izgrađeni NVO aktivista, i te kako izgubila kredibilitet u javnosti.

"Zato, odlazećem premijeru preporučujemo da i sam podnese ostavku i time relaksira javnost, koja se duže vrijeme pita gdje je granica sopstvenom ličnom i političkom ponižavanju odlezećeg premijera, kome se i Vlada i partija urušavaju kao kula od karata, a koji je zahvaljujući svojoj submisivnoj politici služenja tuđim interesima sačuvao svoje zasluženo mjesto u istoriji crnogorske izdaje", zaključuje se u saopštenju.