Borelj: EU neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija

"Predsjednik Đukanović je detaljno upoznao visokog predstavnika s aktuelnim stanjem u Crnoj Gori i mogućim scenarijem za prevazilaženje krize funkcionalnosti institucija sistema", saopšteno iz služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

29076 pregleda 32 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Kabinet Predsjednika Crne Gore saopštio je da je šef evropske diplomatije Žozep Borelj kazao da Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje.

Borelj se, kako je saopšteno iz služba za informisanje Predsjednika Crne Gore, večeras u Madridu razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Đukanović, kako se navodi u saopštenju, koji u svojstvu predsjednika DPS-a učestvuje na Kongresu Socijalističke internacionale u Madridu.

Milo Đukanović, Žozep Borelj
foto: Predsjednik.me

"Predsjednik Đukanović je detaljno upoznao visokog predstavnika s aktuelnim stanjem u Crnoj Gori i mogućim scenarijem za prevazilaženje krize funkcionalnosti institucija sistema. Visoki predstavnik Borelj je s pažnjom saslušao ocjene i argumente koje je iznio Predsjednik Đukanović i istakao da se do rješenja mora doći kroz dijalog i dogovor svih političkih subjekata. On je, pritom, jasno podvukao da Evropska unija neće odobriti paket finansijske podrške za energetiku Crnoj Gori ukoliko se nastavi s blokadom institucija i u najskorije vrijeme situacija ne normalizuje", navodi se u saopštenju.

Bonus video: