Bečić: Neprihvatljivo da se diplomatski predstavnici vrijeđaju i stavljaju u kontekst dnevno-političkih sukoba

"Trenutak je, da kao društvo, pošaljemo jasnu poruku da je vrijeme servilnog etiketiranja i ličnog omalovažavanja, zarad jeftinih političkih interesa, prošlost"

9782 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin
Foto: Skupština.me/Igor Šljivančanin

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić osudio je mizogin i prizeman tekst portala Aktuelno u kojem se na neprimjeren način targetiraju i napadaju ambasadorke Evropske unije Oana Kristina Popa, Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i Velike Britanije Karen Medoks.

"Krajnje je neprihvatljivo da se diplomatski predstavnici zemalja koje su najvažniji spoljno-politički partneri naše države vrijeđaju i stavljaju u kontekst dnevno-političkih sukoba kojima je za cilj isključivo vraćanje Crne Gore u tamnu prošlost. Naručeni tekstovi, koji na krajnje degutantan način legitimišu ciljeve svojih nalogodavaca, neće i nikada nisu predstavljali pravo lice", naveo je Bečić na Tviteru.

Dodao je da je obaveza i dužnost da se iskrenim prijateljima i partnerima pruži tradicionalno gostoprimstvo.

"Trenutak je, da kao društvo, pošaljemo jasnu poruku da je vrijeme servilnog etiketiranja i ličnog omalovažavanja, zarad jeftinih političkih interesa, prošlost. Rječnik bolne prošlosti više nikada ne smije da pobijedi rječnik budućnosti, napretka i naših budućih pobjeda", naveo je Bečić.

Bonus video: