Glasanje u Šavniku opet prekinuto, biće nastavljeno sljedeće nedjelje

Glasanje na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i selu Kruševice prekinuto šesti put

77731 pregleda 90 komentar(a)
Sa biračkog mjesta u selu Kruševice, Foto: Svetlana Mandić
Sa biračkog mjesta u selu Kruševice, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.11.2022. 13:04h
Završeno
11:37h

Dušan Radanović je, prema riječima predsjednika Biračkog odbora u selu Kruševice, Budimora Vukićevića, kazao da je OIK donio odluku da se u Kruševicama prekine glasanje i da isto bude nastavljeno sledeće sedmice.

 
Izmjena: 12:37h
11:01h

Predsjednik biračkog odbora iz sela Kruševice Budimir Vukićević. kazao je da je član odbora Miloš Jauković pokušao da uništi glasačke listiće ali da mu to, kako je naveo, nije pošlo za rukom.

Obavijestili su policiju i Jauković trenutno daje izjavu.

Iako je glasanje nastavljeno, član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Jauković nije prisutan na biralištu niti je tu njegov zamjenik.

Izmjena: 11:06h
10:47h

Glasanje u selu Kruševice nastavljeno je nakon prekida koji je trajao oko 15 minuta, kazao je predsjednik biračkog odbora iz sela Kruševice Budimir Vukićević.

 
Izmjena: 11:06h
08:58h

I u Kruševicama je prekinuto glasanje jer je jedan član odbora uništio dio glasačkog materijala.

08:57h

Član biračkog odbora ispred koalicije "Za budućnost Šavnika" Tomislav Jelić rekao je da glasanje na biračkom mjestu broj 1 neće biti nastavljeno, te da je na tom mjestu došla "da glasa osoba koja nije iz Šavnika niti ima ikakve veze sa Šavnikom".

Kazao je da je sramno što su zbog upisa novih birača članovi odbora dovedeni u situaciju da se jedan drugom zamjeraju.

08:44h

Član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Darka Ćosović precrtala je glasačke listiće i tako prekinula glasanje.

08:39h

Na biračkom mjestu u zgradi Skupštine Opštine prekinuto je glasanje.

Sa biračkog mjesta u zgradi Opštine prije prekida glasanja
Sa biračkog mjesta u zgradi Opštine prije prekida glasanjafoto: Privatna arhiva
Izmjena: 10:55h
07:33h

U Šavniku su na vrijeme otvorena oba biračka mjesta, u zgradi Opštine i u selu Kruševice, gdje se glasa od 23.oktobra

06:52h

Po šesti put danas će se glasati na dva biračka mjesta u opštini Šavnik – u zgradi Skupštine Opštine i u selu Kruševice. Razlog za to su incidenti i veći broj nepravilnosti koji su prethodnih pet nedjelja obilježili izbore u toj opštini.

Na ta dva biračka mjesta ukupno je 541 birač, što je skoro 27,5 odsto od ukupnog broja. Na biračkom mjestu Šavnik upisana su 483 birača, a u selu Kruševice 58.

Na 21. biračkom mjestu glasao je 1.231 birač od 1.968 ukupno upisanih, što je 62,55 odsto.

Koalicija DPS-SD je na 21. biračkom mjestu osvojila 549 glasova, koalicija “Za budućnost Šavnika”, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP), Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP), 571, dok je za koaliciju Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore do sada glasalo 99 birača. Prema dosadašnjim rezultatima, opozicione koalicije imaju 121 glas više u odnosu na vladajuću DPS-SD.

Lokalne izbore u Šavniku obilježio je veliki broj incidenata, a od 23. oktobra nedjeljom su u šavničkoj opštini ugostiteljski objekti su zatvoreni, dok je na ulicama prisutan veliki broj policajaca.

Bonus video: